8 bits naar usb

Hallo,

Ten eerste wil ik mij excuseren als ik het op het verkeerde forum heb gepost.

Ik had het idee aangevat om het oud toetsenbord van een commodore 64 te willen gebruiken op een hedendaagse computers. Maar hier is een interface benodigd tussen de 8 bits signalen en de huidige USB of PS/2. Nu zou ik jullie willen vragen als jullie er een oplossing voor hebben of een ander voorstel

Mvg,

Kris

Hugo Welther

Moderator

Het enige dat tussen jou en je doel staat is alles wat jij jezelf verteld dat je het niet kan.

Of eentje op vusb gebaseerd, heb je tenminste relatief dure serial naar usb chip nodig of arduino bordje.

http://symlink.dk/projects/c64key/circuit.jpg

http://symlink.dk/projects/c64key/

Maar hoe moeilijk is dit om te maken?

Wat vind jij makkelijk en wat vind jij moeilijk? Ik vind het inmiddels makkelijk om een AT90USB162/ATmega16U2 te pakken, LUFA aan te passen om te doen wat ik wil, en dat in de controller te schieten. Voor mij is jouw project dus "goed te doen". Voor jou kan het echter nog een onmogelijke opgave zijn. Of 5 minuten werk.

Zo goed als het vroeger was, is het nooit geweest.

Ik ben hier niet echt een specialist in. ik ben beter in de hardwarematige en softwarematige kant van computers. Interface bouwen laat ik over aan de specialisten, maar zou nu toch wel het eens willen proberen. Misschien kan een van jullie mij dit project duidelijk uitleggen?

Voor een toetsenbord heb je het USB-HID protocol nodig. Een gewone USB serial port chip is hier dus niet bruikbaar.

Zoals Tommyboy al heeft gezegd:
- Gebruik een At90USB162 chip om het werk te doen. Bijvoorbeeld de USB-MULTIO van Bitwizard.nl
- Installeer een C compiler voor avr processors, dus avrgcc. Gratis te downloaden van internet.
- Koppel je toetsenbord aan de controller.
- Neem dan de LUFA voorbeeldprogramma's van internet. Daarin zitten heel veel voorbeelden van software voor in Microcontrollers, en ook de AT90USB162 wordt daar ondersteund.
- Neem uit LUFA dan de HID module.
- En pas die aan om de data van je C64 toetsenbord in te lezen en te vertalen naar de juiste HID commando's.
Afijn, als dat je eerste project is op het gebied van avr controllers, dan is dat alles bij elkaar een flinke uitdaging. Maar als je LUFA eenmaal door hebt, dan is het niet meer zo moeilijk, al blijft het puzzelen, elke keer weer.

Zo te horen gaat dit allemaal te veel worden, denk dat je beter af bent met kant en klaar bordje. Moet alleen zelf gaan bouwen als je er uren en uren in wilt steken omdat je het bouwen leuk vind, niet om geld te besparen dan kan je beter paar uurtje overwerken en kant aan klaar bordje kopen.

Zijn bordjes zoals deze te koop.
http://www.vesalia.de/e_keyrah.htm

En ik denk als je advertentie zet op deze site(V&A sectie) dat iemand voor leuk bod vast wel c64 -> usb printje wilt maken die als voorbeeld zijn gegeven in dit topic. ;)

Ik wou eigenlijk mijn bordje zelf maken omdat ik niet tevreden was over de poorten op de keyrah. Zal ophet internet eens gaan zoeken naar LUFA.

Zo goed als het vroeger was, is het nooit geweest.

ik ben zelf met een project bezig om een mini itx bordje in een commodore 64 te bouwen hiervoor had is dus ook een interface nodig om het toetsenbord op mijn moederbord aan te sluiten.

ik gebruik zelf de c=key in mijn project.

zie: http://www.go4retro.com/products/ckey/

dit is een commodore naar ps/2 interface. er staat een download link op de pagina voor de schema,s maar er staat ook een link bij voor een kant en klaar pcbtje.

Ben van plan om het toch zelf eens te proberen te maken. Mits jullie mij hierin willen ondersteunen? Aangezien jullie hier meer ervaring in hebben welke onderdelen kan ik dan best kopen?

@michielbrink

En wat ga jij doen met het I/O paneel. 'K had gedacht om een printplaat te maken met aan een zijde de huidige poorten op de originele plaatsen. En aan de andere kant kabeltjes om in het moederbord in te pluggen.

[Bericht gewijzigd door Kridri op vrijdag 27 juli 2012 12:01:27 (39%)

TI launchpad ertussen, paar euro.