Ruud, de platenspeler in kwestie heeft een keramisch element. Dat kan direct op een lijningang worden aangesloten van voldoende hoge impedantie.
Er moet dan nog softwarematig RIAA correctie worden uitgevoerd.
Voor de topicstarter: ik wil je niet ontmoedigen, maar steek geen tijd in dit type platenspeler.
Ze hebben een VEEL te hoge naalddruk en een plastic cantilever. Vaak is ook het armlager hakerig of stroef, waardoor de druk op de buitenste groefwand overmatig is. Samen zorgt dat voor zeer snelle en asymmetrische slijtage van je platen.
Misschien kan de geluidskwaliteit jou niet zoveel schelen en dat is prima. Maar je gaat onherroepelijk je platen beschadigen, en dat kan je zelf meestal niet horen op zo'n basic spelertje. Slissen en vervormen doet het immers altijd.
Echter, als jij je platen nog een keer wil verkopen, zul je merken dat de waarde van je vinyl sterk achteruit is gegaan door die slijtage. Die hoor je namelijk wel prima op een middenklasse speler...
Het is meer zonde om je platen hiermee af te spelen, dan om het spelertje bij grofvuil te zetten.
Zoals Ruud en Vincent al suggereren kan je beter een beter spelertje kopen. Als je niet heel kritisch bent, is zelfs een plastic spelertje dat bij zo'n alles in 1 stereotorentje hoort al prima. Die hebben vaak al een MD (magnetodynamisch) element en een veilige naalddruk.
Een basic speler die je vinyl niet sneller (dan gebruikelijk) laat slijten, kost minder dan 30 euro ofwel zoveel als 2 mooie/nieuwe LP's.
Voor 50 euro heb je al een erg mooie, en voor 100 euro iets dat CD kwaliteit (subjectief) voorbij steekt.
EDIT:
Arco, je hebt gelijk
Dan voor de topickicker.