Sine wave dimming een uitdaging !?!?

Dit topic is gesloten

Of een mosfet driver. Dan ben je ook klaar.
Of logic level mosfets gebruiken?

ik sta al een stapje verder. AC gelijkrichten zonder buffer elco's, zodat de vorm van de sinus behouden blijft, en met deze een Full bridge (H-brug) voeden, welke PWM gestuurd word. Deze H-brug maakt er weer een mooie sinus van. Filtertje ertussen, klaar. Is deze denkwijze goed? Je moet enkel een nuldetectie maken zodat de controller weet wanneer de sturing van de H-brug moet omgedraaid worden, zodat je terug AC krijgt. Maar voor nuldetectie heb ik al een perfekte oplossing die al jaren heel goed werkt :) Misschien geraak ik er nog...

For Every Existing Problem Exists a Solution, Just Try To Find It...

Toevallig kwam er zojuist een ander topic voorbij waarin mijn idee ook toe te passen leek, heb het daarom even geschetst:

http://aartsite.nl/temp/ac_pwm.gif

Heb ik ook toegepast in mijn 2e dimmer ontwerp, maar weet je ook hoe deze reageerd als je er een inductieve belasting aanhangt? Het was de bedoeling dat je ook inductieve lasten kan dimmen, evenals een hoog vermogen met een hoog rendement. Misschien kan het werken als je de HF PWM eruit filtert, maar dan heb je nog steeds de faseverschuiving. Waar gaat de stroom door zelfinductie van een onbelaste transformator heen???

For Every Existing Problem Exists a Solution, Just Try To Find It...

Is er uberhaupt iemand in geslaagd zo een dimmer te bouwen? Eentje die stabiel is, hoog vermogen aankan en dan ook nog eens een goed rendement heeft???
Voorlopig heb ik dit in gedachten, enkel nog iets vinden om de FET's aan te sturen. De FET's kan je ook vervangen door IGBT's
http://www.uploadarchief.net/files/download/amplitude_dimmer.pdf

[Bericht gewijzigd door Wiebo op dinsdag 17 april 2007 21:03:21

For Every Existing Problem Exists a Solution, Just Try To Find It...

Om onduidelijke redenen ging men verder in dit topic..

Lock.

Dit topic is gesloten