Die grote SL "jampotten" waren van begin jaren 80 tot ergens midden jaren 90 allemaal in Terneuzen geproduceerd/geassembleerd. D.w.z. het opgevouwen TL buisje en interne starter werden in Terneuzen zelf gemaakt, het koper/ijzer VSA kwam uit de vestiging Oss en de glazen pot en kunststof lampschaal kwamen weer van elders. Daarna was de productie compleet verplaatst naar Polen. Deze lampen werden onder verschillende namen gestempeld en verkocht (Philips, Pope, Hema, Attralux, Osram, Sylvania, Mazda om de meest gangbare namen te noemen). Dit type lamp was zwaar "overdesigned" en ging heel, heel lang mee.
De elektronische versies (PLE/C, PLE/T) werden ook eerst in Terneuzen gemaakt (met de elektronica uit Oss) en daarna in Roosendaal en uiteindelijk ook in zijn geheel in Polen. Er werd toen veel aandacht besteed aan de kwaliteit om de opgegeven brandlevensduur van 10 a 12 duizend uur te halen (o.m. te zien aan de keuze voor een goed merk elco zoals Nichicon of Panasonic en een fluorescentiepoeder dat lang zijn lichtopbrengst hield).
Daarna was Philips onder druk van lageprijsconcurrenten uit China begonnen met het uitbesteden van de goedkopere types onder het mom "if you can't beat them, join them". Toen was er geen sprake meer van "overdesigned" en werd elk component tot de laatste cent uitgeknepen. Sindsdien kwamen de spaarlampen uit China (onder meer onder de naam Genie) en was m.i. het predikaat "crap" gerechtvaardigd (wat gezegd kan worden voor zowat alle tegenwoordig als Philips gelabelde consumentenelektronica maar dit terzijde).