Mooi gemaakt met de busjes op de tellertrein typisch voor een radioamateur. Gokje: Electron jaargang 1976-1977 Zo niet dan wordt het Funkschau of Wireless World uit die periode. Maar met de aanwijzingen van Jinny wordt het plaatje steeds coherenter.
Overigens werkt mijn 8 decadenteller al > 30 jaar met die groene en rode voetjes met TTL IC. OK gedraaide bussen zijn beter maar die blauwe voeten kostten destijds 5 gulden! *
@Ship ijzervijlsel? Nee joh, zo zagen die keramische trimmers er uit! Dat is wel jammer want folietrimmers waren wel koop, toen.Echt oud waren de toltrimmers met echte lucht als dielectricum. Die liggen hier in de bak met klein grut.
* was ook geen p*sbakkenstaal <G>
edit
Thevel
Mooi werk! Blauwe voetje gesignaleerd en nog een ander hoop moois. Kassie en print uit dezelfde tijd, en de mains als referentie.
Met dat ding van mij (8 digits) moest de 10 Mc Xtal op zwevingsnul worden afgeregeld met een ijkzender op de 10 MHz. Dat was wel ff nauwkeurig werk. Piepschuim als isolatie, geen oventje! Mja het laatste cijfer staat toch altijd te springen, zelfs nu in deze ietswat modernere tijd.
Werd hier hoofdzakelijk gebruikt om de wobbler te checken en de marker generator juist in te stellen. Leuk bij de experimenten om de MF doorlaatkromme van een oude TV te trimmen en zichtbaar via de X en Y inputs van de scope.
@Hubie
ontwerp uit Electron of CQ-PA
Right!
@Jinny: no topic kaap <G>