De Secutester heeft inderdaad een ingebouwde printer.
Echter is er ook bijbehorende software van Centix beschikbaar.
Je kan er veel mee maar aan alles hangt een prijskaartje.
Wij werken hier niet meer mee, omdat het programma Centix steeds meer problemen ging geven.
Telkens bij een overgang van Windows software (Windows 98 > XP > Windows 7 > Windows 10 moesten we ook aan nieuwe Centix software.
Wat het advies was: neem er ook een abonnement bij voor updates en het verhelpen van problemen die ontstonden tijdens gebruik van de nieuwe software.
Je hebt nu ook een App, waarbij je online de testcertificaten kan beheren.
Handig voor monteurs die een bijbehorende testcertificaat bij de hand hebben en ze kunnen gereedschap verplaatsen, zodat een keurmeester weet waar het gereedschap zich bevind.
Ook kan je nog een foto toevoegen van het item.
De certificaten staan op een server van Centix dus je huurt serverruimte om je certificaten te stallen. Elk certificaat heeft een uniek ID-nummer en daar betaal je voor. Is het item stuk / gestolen dan blijf je betalen voor de serverruimte. Wissen zou niet mogelijk zijn.
Dan de cursus Keurmeester Elektrisch handgereedschappen.
Iedereen kan deze cursus volgen ook als je geen elektrotechnische achtergrond hebt.
Heb je wel een elektrotechnische achtergrond en visueel inzicht kom je al een heel eind. De cursus is meer om je juridisch in te dekken maar bedenk: de keuring is een momentopname.
Ben je eenmaal keurmeester dan zijn er instanties die herhalingscursussen geven. Bij de ene instantie is de interval twee jaar en bij de ander weer drie jaar voor een herhalingscursus.
Is bij zo'n cursus alles nieuw voor je dan steek je wel wat op van de theorie. De praktijk: dat moet je zelf ervaren. Je hebt zoveel verschillende merken/types keurapparaten in diverse prijsklassen.
Win ervaring in bij andere gebruikers in, welke tester(s) hun gebruiken en wat is hun ervaring en informeer ook naar de verborgen kosten.
Zelf de cursus voor keurmeester gevolgd in het jaar 2000
Certificaat had toen geen geldigheidsduur. 21 jaar later heb ik op aanraden van een ISO auditer een "opfriscursus" (herhalingscursus) gedaan.
Ben je daar iets wijzer van geworden: nee
Vorige maand bij een andere instantie de cursus weer gedaan.
Ben je daar iets wijzer van geworden: nee
Persoonlijk vind ik die herhalingscursussen maar geldklopperij.
De keurmeester krijgt weer een certificaat dus iedereen weer blij.